Kysymyksiä ja vastauksia

Kysymyksiä ja vastauksia

Usein esitettyjä kysymyksiä

ThermaCare® sopii erityisesti lihasjännityksestä tai ylikuormituksesta johtuvien lihas- ja nivelkipujen hoitoon.

ThermaCare®-tyynyä ei pidä käyttää rikkoutuneella tai hankautuneella iholla tai alueella, jolle viimeisten 48 tunnin aikana on noussut turvotusta, tai paikoissa, joissa lämpöä ei tunne. Kysy terveydenhuollon ammattilaiselta neuvoa ennen tuotteen käyttöä, jos sinulla on diabetes, heikentynyt verenkierto, sydänsairaus tai kihti tai olet raskaana. ThermaCare®-tyynyä ei pidä käyttää samalla alueella, jolle olet jo levittänyt kipugeeliä/-voidetta tai jolle on jo annettu lämpöhoitoa. Palovammojen riski kasvaa iän myötä. Jos olet 55 vuotta täyttänyt, on suositeltavaa, että käytät selälle tarkoitettua ThermaCare®-tyynyä ohuen vaatekerroksen päällä, etkä lainkaan nukkuessasi. Keskeytä tuotteen käyttö, jos oireet pahenevat tai jatkuvat samanlaisina yli 7 päivän ajan.

Kysy terveydenhuollon ammattilaiselta neuvoa ennen tuotteen käyttöä, jos sinulla on diabetes, heikentynyt verenkierto, sydänsairaus tai kihti tai olet raskaana.

ThermaCare®-tyynyä voi käyttää myös raskauden aikana, kun olet keskustellut ensin terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Ei ole tietoa, jonka perusteella ThermaCare®-tyynyn käytöstä olisi haittaa imetyksen aikana. Koska vastasyntyneen iho on hyvin herkkä, lämpötyyny ei saa koskettaa vauvan ihoa. Jos olet huolissasi ThermaCare®-lämpötyynyn käytöstä imetyksen aikana, kysy neuvoa terveydenhuollon ammattilaiselta.

Palovammojen riski kasvaa iän myötä. Jos olet 55 vuotta täyttänyt, on suositeltavaa, että käytät selälle tarkoitettua ThermaCare®-tyynyä ohuen vaatekerroksen päällä, etkä lainkaan nukkuessasi. Tarkista ihoalue useita kertoja käytön aikana. Jos iho ärsyyntyy tai siinä näkyy merkkejä palovammasta, keskeytä tuotteen käyttö välittömästi.

Iän karttuessa fyysiset tuntemukset voivat heikentyä tai muuttua. Ilmiö voi johtua verenkierron vähenemisestä hermopäätteissä, selkäytimessä tai aivoissa. Selkäydin kuljettaa hermosignaaleja, joita aivot tulkitsevat. Siksi lämpöön liittyvien vammojen todennäköisyys kasvaa. Joillakin ihmisillä iho saattaa punoittaa pidemmän aikaa tai ihoon voi muodostua palovammoja.

Emme suosittele ThermaCare®-lämpötyynyn käyttöä, jos käyttäjä ei varmuudella osaa noudattaa käyttöohjetta tai ottaa tyynyä itse pois iholta. Tämä koskee niin lapsia kuin vanhuksiakin.

Keskeytä tuotteen käyttö ja ota yhteyttä lääkäriin, jos huomaat hoidetulla ihoalueella epämukavaa oloa, kutinaa, turvotusta, ihottumaa tai muita muutoksia tai kipu voimistuu tai jatkuu pidempään kuin 7 päivää.

Suosittelemme ThermaCare®-tyynyn käyttöä 8 tuntia kerrallaan 2–3 päivän ajan. ThermaCare®-tyynyä voidaan käyttää samalla kipualueella korkeintaan 8 tuntia vuorokaudessa. Keskeytä tuotteen käyttö ja ota yhteyttä lääkäriin, jos kipu voimistuu tai jatkuu pidempään kuin 7 päivää.

Jos olet alle 55-vuotias, voit käyttää ThermaCare®-tyynyä myös yöllä ja nukkuessasi. Suosittelemme, että käytät ThermaCare®-tyynyä ensin päiväsaikaan ja tutustut näin tuotteeseen ennen kuin käytät sitä nukkuessasi. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että selälle tarkoitetun ThermaCare®-tyynyn käyttö yöllä nukkuessa voi lievittää kipua merkittävästi ja notkistaa selkää.

Palovammojen riski kasvaa iän myötä. Siksi on parasta, että 55-vuotiaat ja tätä vanhemmat eivät käytä ThermaCare®-tyynyä nukkuessaan.

ThermaCare®-tyynyn lämpökennoteknologia on kertakäyttöistä. Tuote toimitetaan ilmatiiviissä pussissa. Kun pussi avataan, tyyny pääsee kosketuksiin ilman kanssa ja sen lämpökennot aktivoituvat. Tuotetta ei voi aktivoida uudelleen, ja se on käytön jälkeen hävitettävä sekajätteen mukana.

ThermaCare®-tuotteita ei missään olosuhteissa saa lämmittää mikroaaltouunissa tai uunissa, sillä ne saattavat syttyä palamaan.

ThermaCare® säilyttää noin 40 °C:n hoitolämpötilan 8 tunnin ajan. Tyynyn lämpötila on siis vain hieman kehon lämpötilaa korkeampi. Jos lämmön tunne lakkaa, se johtuu kehon tottumisesta lämpöön. Tyyny ei silti ole menettänyt vaikutustaan. Anna tyynyn vaikuttaa 8 tuntia.

ThermaCare® on tehty pehmeästä materiaalista, joka ei aiheuta allergiaa, vaan tuntuu miellyttävältä iholla. Tuotteessa on lämpökennoja, jotka sisältävät raudan, aktiivihiilen, suolan ja veden seosta. Tuote on kertakäyttöinen, ja se hävitetään talousjätteen mukana.

ThermaCare® toimitetaan ilmatiiviissä pussissa. Kun pussi avataan, tuote pääsee kosketuksiin ilman kanssa ja sen lämpökennot aktivoituvat. Noin 30 minuutin kuluttua tyyny saavuttaa noin 40 °C:n hoitolämpötilan, joka säilyy muuttumattomana 8 tunnin ajan.

Lämpö kulkeutuu syvälle kudokseen ja laukaisee lihasjännityksen. Iholla sijaitsevat lämpöreseptorit stimuloituvat ja vähentävät aivoihin lähtevien kipusignaalien määrää. Kipua lievittävä vaikutus jatkuu koko sen ajan, kun tyynyä pidetään iholla, 8 tuntia, mutta jatkuu vielä toiset 8 tuntia tämän jälkeen.

ThermaCare® ei sisällä lääkeaineita. Sitä voidaan käyttää yhdessä lääkehoidon, kuten tablettien tai geelien kanssa, kunhan geeliä ei levitetä samalle alueelle

ThermaCare® on lääkinnällinen laite, eikä sisällä lääkeaineita.

ThermaCare®-tuotteiden valmistaja on italialainen perheyritys Angelini Inc., jota Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Alankomaissa ja Islannissa edustaa Navamedic ASA.