Kysymyksiä ja vastauksia

Kysymyksiä ja vastauksia

Usein esitettyjä kysymyksiä

ThermaCare® sopii erityisesti ylirasitukseen, nyrjähdyksiin, venähdyksiin, jännitykseen ja niveltulehdukseen liittyviin lihas- ja nivelkipuihin.
ThermaCare® sopii akuutista, kroonisesta ja satunnaisesta kivusta kärsiville.

ThermaCare®-tyynyä ei tule käyttää rikkoutuneelle tai ärsyyntyneelle iholle, alueille, joilla on ollut turvotusta viimeisen 48 tunnin aikana, tai alueille, joissa lämpö ei tunnu hyvältä. Älä käytä ThermaCarea, jos lämpöelementtien sisältö vuotaa tai jos tyyny on vaurioitunut. Alle 12-vuotiaiden lasten ei tulisi käyttää ThermaCarea. Kysy neuvoa terveydenhuollon ammattilaiselta ennen tuotteen käyttöä, jos sinulla on diabetes, huono verenkierto, sydänsairaus, kihti tai olet raskaana. ThermaCare®-tyynyä ei tule käyttää samalla alueella, jolle on jo levitetty kipugeeliä/voidetta tai jossa lämpöhoitoa on jo annettu. Palovammojen riski kasvaa iän myötä. Yli 55-vuotiaiden suositellaan käyttävän ThermaCare® selkätyynyä ohuen vaatekerroksen päällä eikä lainkaan nukkuessa. Lopeta tuotteen käyttö, jos oireet pahenevat tai jatkuvat yli 7 päivää.

Kysy neuvoa terveydenhuollon ammattilaiselta ennen tuotteen käyttöä, jos sinulla on diabetes, huono verenkierto, sydänsairaus, kihti tai olet raskaana.

ThermaCare®-tyynyä voidaan käyttää myös raskauden aikana, kunhan ensin olet keskustellut asiasta terveydenhuollon ammattilaisen kanssa.

Ei ole mitään tietoa siitä, että ThermaCare®-tyynyn käyttö olisi haitallista imetyksen aikana. Koska vastasyntyneen iho on erittäin herkkä, lämpötyyny ei saa koskettaa vauvan ihoa. Jos olet huolissasi ThermaCare®-lämpötyynyn käytöstä imetyksen aikana, kysy neuvoa terveydenhuollon ammattilaiselta.

Palovammojen riski kasvaa iän myötä. Jos olet yli 55-vuotias, suositellaan, että käytät ThermaCare®-selkätyynyä ohuen vaatekerroksen päällä eikä lainkaan nukkuessasi. Tarkista ihoalue useita kertoja käytön aikana. Jos iho ärtyy tai siinä näkyy palovamman merkkejä, lopeta tuotteen käyttö välittömästi.

Iän myötä fyysiset tuntemukset voivat heikentyä tai muuttua. Tämä ilmiö voi johtua heikentyneestä verenkierrosta hermopäätteissä, selkäytimessä tai aivoissa. Selkäydin välittää hermosignaaleja, joita aivot tulkitsevat. Tästä syystä lämpöön liittyvien vammojen todennäköisyys kasvaa. Joillakin ihmisillä voi esiintyä ihon punoitusta pidemmän aikaa tai he voivat saada iholleen palovammoja.

12-18 – vuotiaat ja käyttäjät jotka eivät pysty noudattamaan käyttöohjeita tai poistamaan tuotetta itse voivat käyttää tuotetta ainoastaan valvonnan alaisuudessa.

Lopeta tuotteen käyttö ja ota yhteys lääkäriisi, jos huomaat epämukavuutta, kutinaa, turvotusta, ihottumaa tai muita muutoksia hoidettavalla ihoalueella, tai jos kipu voimistuu tai jatkuu yli 7 päivää.

Suosittelemme käyttämään ThermaCare®-tyynyä 8 tuntia kerrallaan 2-3 päivän ajan. ThermaCare®-tyynyä voidaan käyttää samalla kipualueella enintään 8 tuntia päivässä. Lopeta tuotteen käyttö ja ota yhteys lääkäriin, jos kipu voimistuu tai jatkuu yli 7 päivää.

Jos olet alle 55-vuotias, voit käyttää ThermaCare®-tyynyä myös yöllä ja nukkuessasi. Suosittelemme kuitenkin, että käytät ensin ThermaCare®-tyynyä päivällä ja tutustut tuotteeseen ennen sen käyttöä yöllä. Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että ThermaCare®-tyynyn käyttö selälle yöllä voi merkittävästi lievittää kipua ja rentouttaa selkää.

Palovammojen riski kasvaa iän myötä. Siksi on parasta, että 55 vuotta täyttäneet eivät käytä ThermaCare®-tyynyä nukkuessaan.

ThermaCare®-tyynyn termoselliteknologia on tarkoitettu kertakäyttöiseksi. Tuote toimitetaan ilmatiiviissä pussissa. Kun pussi avataan, tyyny tulee kosketuksiin ilman kanssa ja sen termiset lämpöelementit aktivoituvat. Tuotetta ei voi uudelleenaktivoida, ja se on hävitettävä sekajätteen joukossa käytön jälkeen.

ThermaCare®-tuotteita ei missään tapauksessa saa lämmittää mikroaaltouunissa tai uunissa, koska ne voivat syttyä tuleen.

ThermaCare®-tyyny ylläpitää hoitolämpötilaa noin 40 °C:ssa 8 tunnin ajan. Tyynyn lämpötila on siten vain hieman korkeampi kuin kehon lämpötila. Jos lämpötunne loppuu, se johtuu siitä, että keho tottuu lämpöön. Tyyny ei kuitenkaan ole menettänyt vaikutustaan. Anna tyynyn olla paikoillaan täydet 8 tuntia.

ThermaCare® on valmistettu pehmeästä materiaalista, joka ei aiheuta allergiaoireita ja tuntuu miellyttävältä iholla. Tuotteessa on lämpöelementtejä, jotka sisältävät seoksen rautaa, aktiivihiiltä, suolaa ja vettä. Tuote on kertakäyttöinen ja se hävitetään sekajätteen mukana käytön jälkeen.

ThermaCare® toimitetaan ilmatiiviissä pussissa. Kun pussi avataan, tuote altistuu ilmalle ja termosellit aktivoituvat. Noin 30 minuutin kuluttua tyyny saavuttaa hoitolämpötilan noin 40 °C, joka pysyy muuttumattomana 8 tunnin ajan.

Lämpö tunkeutuu syvälle kudoksiin ja lievittää lihaskireyksiä. Iholla sijaitsevat lämpöreseptorit stimuloituvat vähentäen kipusignaalien määrää, jotka lähetetään aivoihin. Kipua lievittävä vaikutus kestää niin kauan kuin tyynyä pidetään iholla, eli 8 tuntia, mutta jatkuu vielä 8 tuntia sen jälkeen.

ThermaCare®-tyyny ei sisällä lääkeaineita. Sitä voidaan käyttää yhdessä lääketieteellisen hoidon, kuten tablettien tai geelien kanssa, kunhan geeliä ei levitetä samaan alueeseen.

ThermaCare® on lääkinnällinen laite eikä sisällä lääkeaineita.

ThermaCare®-tuotteiden valmistaja on italialainen perheyritys Angelini Inc., jota edustaa Navamedic ASA Norjassa, Ruotsissa, Suomessa, Tanskassa, Alankomaissa ja Islannissa.

Mitä varotoimia minun on noudatettava ThermaCarea käytettäessä?Tuote voi aiheuttaa palovammoja. Poista tuote välittömästi, jos huomaat ärsytystä tai palovammoja.
Jokainen lämpöelementti sisältää rautaa (noin 2 g).
– Jos saat sitä suuhusi ja nielet sitä, hakeudu välittömästi lääkärin hoitoon.
– Jos sisältö joutuu iholle tai silmiin, irrota tyyny välittömästi ja huuhtele vedellä ja hakeudu sitten lääkäriin.
– Jos tyyny vaurioituu tai rikkoutuu käytön aikana, poista se.
Säilytettävä lasten ja lemmikkieläinten ulottumattomissa.

Älä kiristä lämpötyynyä liikaa ja varmista, että lämmityselementit eivät ole päällekkäin. Älä kohdista tuotteeseen ylimääräistä painetta nojaamalla kovia pintoja vasten tai käyttämällä tiukkoja vaatteita tai vyötä. Jos tuote tuntuu liian kuumalta, poista lämpötyyny tai käytä sitä ohuen vaatekerroksen päällä eikä suoraan iholla. Palovammojen lisääntyneen riskin välttämiseksi poista tuote ennen magneettikuvaustoimenpiteitä. Pidä lämpötyyny kuivana ja lue käyttöohjeet ennen käyttöä.