Selkä

Tuotteesta lyhyesti

Selälle tarkoitettu ThermaCare® on suunniteltu erityisesti lihasjännityksestä tai ylikuormituksesta johtuviin lihasten ja nivelten kiputiloihin. Tuotetta on helppo ja mukava käyttää, ja se puetaan vaatteiden alle.

Miksi selälle tarkoitettu ThermaCare® on niin ainutlaatuinen tuote?

 • Tehokasta kivunlievitystä

  Vähentää aivoihin lähtevien kipusignaalien määrää

 • Pitkäkestoista lämpöä

  Ilman lääkkeitä

 • Vaihtoehto lääkehoidolle

  Tehokkaampi kuin 1200 mg:n päiväannos ibuprofeenia

 • Joustava ja säädettävä

  Elastinen vyö ja tarrakiinnitys

Näin ThermaCare® toimii

ThermaCare® vaikuttaa kolmella tavalla:

 • Lievittää kipua

  Ihon lämpöreseptorit stimuloituvat ja vähentävät aivoihin lähtevien kipusignaalien määrää.

 • Voimistaa verenkiertoa

  Verenkierto vauhdittuu ja vie kuona-aineet pois kipualueelta.

 • Rentouttaa lihaksia

  Jatkuva lämpö työntyy syvälle ihon läpi ja laukaisee lihasjännitystä.

Näin käytät selälle tarkoitettua ThermaCare®-tyynyä

 • 1. Avaa pussi juuri ennen käyttöä

  ThermaCare® toimitetaan ilmatiiviissä pussissa. Kun pussi avataan, tuote pääsee kosketuksiin ilman kanssa ja sen lämpökennot aktivoituvat.

  Noin 30 minuutin kuluttua tyyny saavuttaa noin 40 °C:n hoitolämpötilan.

 • 2. Levitä tuote

  Tuote on kaikkiaan 120 cm pitkä, ja sen voi muokata itselleen sopivaksi vyötärönympäryksestä riippumatta tarrakiinnityksen avulla.

 • 3. Aseta tyyny kipualueelle

  Varmista, että lämpökennojen tumma puoli on ihoa vasten, niin saat lukittua tarrakiinnityksen.

  Lämpötila säilyy 8 tunnin ajan.

Tutkitusti tehokas

Selälle tarkoitettu ThermaCare®-tyyny on tutkitusti tehokkaampi keino lievittää selän alueella esiintyvää äkillistä, epäspesifistä kipua kuin enimmäisvuorokausiannos ibuprofeenia tai parasetamolia. ThermaCare® lievittää kipua tehokkaammin sekä hoitopäivänä että kaksi päivää hoidon jälkeen.

Nadler, S.F. et al. 2002. Continuous low-level heat wrap therapy provides more efficacy than ibuprofen and acetaminophen for acute low back pain. SPINE, Volume 27, pp 1012–1017

Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että ThermaCare®-tyynyn kipua lievittävä vaikutus voi kestää jopa 16 tunnin ajan. Lämpö kulkeutuu syvälle kudokseen, iholla sijaitsevat lämpöreseptorit stimuloituvat ja vähentävät aivoihin lähtevien kipusignaalien määrää. Kipua lievittävä vaikutus jatkuu koko sen ajan, kun tyynyä pidetään iholla, 8 tuntia, mutta jatkuu vielä toiset 8 tuntia tämän jälkeen. Tutkimuksissa tarkasteltiin nimenomaan selälle tarkoitettua ThermaCare® -tyynyä.

Nadler, S.F. et al. 2002. Continuous low-level heat wrap therapy provides more efficacy than ibuprofen and acetaminophen for acute low back pain. SPINE, Volume 27, pp 1012–1017

Nadler, S.F. et al. 2003. Continuous low-level heatwrap therapy for treating acute nonspecific low back pain. Arch Phys Med Rehabil, Vol 84, pp 329-334

Nadler, S.F. et al. 2003. Overnight use of continuous low-level heatwrap therapy for relief of low back pain. Arch Phys Med Rehabil, Vol 84, pp 334-342

Nadler, S.F. et al. 2004. The physiologic basis and clinical applications of cryotherapy and thermotherapy for the pain practitioner. Pain Physician, 7, pp 395-399

Selkäkivut ovat tavallisimpia työhön liittyviä terveysongelmia Euroopassa. Yli 60–80 % teollisuusmaiden asukkaista kärsii selkäkivuista elämänsä aikana. ThermaCare®-hoitoa selkäkipujensa takia käyttäneet teollisuustyöntekijät kokivat kivun hellittäneen merkittävästi, ja hoito helpotti jokapäiväistä elämää. Vaikutus jatkui jopa 2 viikkoa hoidon jälkeen. Samalla muun kivunlievityksen käyttö väheni.

Lurie-Luke, E. et al. 2003. An exploratory workplace study to investigate the perceived value of continuous low-level heatwrap therapy in manual workers. Occupational Medicine, 53:1, pp 173-178

Selälle tarkoitettu ThermaCare®

ThermaCare®-tyynyä käytetään kivun ja lihasjännityksen ensioireisiin. Parhaat hoitotulokset saavutetaan, kun ThermaCare®-tyynyä pidetään iholla 8 tunnin ajan 2–3 päivää peräkkäin. ThermaCare®-tyynyä voidaan käyttää samalla kipualueella korkeintaan 8 tuntia vuorokaudessa.

ThermaCare®-tyynyä ei pidä käyttää rikkoutuneella tai hankautuneella iholla tai alueella, jolle viimeisten 48 tunnin aikana on noussut turvotusta, tai paikoissa, joissa lämpöä ei tunne. Kysy terveydenhuollon ammattilaiselta neuvoa ennen tuotteen käyttöä, jos sinulla on diabetes, heikentynyt verenkierto, sydänsairaus tai kihti tai olet raskaana. ThermaCare®-tyynyä ei pidä käyttää samalla alueella, jolle olet jo levittänyt kipugeeliä/-voidetta tai jolle on jo annettu lämpöhoitoa. Palovammojen riski kasvaa iän myötä. Jos olet 55 vuotta täyttänyt, on suositeltavaa, että käytät selälle tarkoitettua ThermaCare®-tyynyä ohuen vaatekerroksen päällä, etkä lainkaan nukkuessasi. Keskeytä tuotteen käyttö, jos oireet pahenevat tai jatkuvat samanlaisina yli 7 päivän ajan.

Lue lisää tuotteen tehosta

ThermaCare® on tehokas keino lievittää kipua syvälle lihaksiin ja niveliin kulkeutuvan lämmön avulla. Lämpö kulkeutuu syvälle kudokseen, iholla sijaitsevat lämpöreseptorit stimuloituvat ja vähentävät aivoihin lähtevien kipusignaalien määrää.

Lue lisää

ThermaCare® saatavilla täältä